Margot en Niels

"twee kreeften uit de dierenriem
twee leerkrachten uit het onderwijs
twee eeuwige twintigers uit de jaren '80
twee vrienden uit... eindelijk"

theaterVIS is een gezelschap dat ontstaan is uit goesting. Onder het motto 'we spelen liever wat vaker voor een klein publiek dan slechts een paar keer voor een volle zaal' bouwen wij voortdurend aan zelfgeschreven, kleinschalige producties. Onze fascinatie voor de wereld om ons heen leidt tot een bonte verzameling aan voorstellingen. Sommige hersenspinsels komen tot uiting in komische, speelse scènes vol fantasie, terwijl andere leiden tot het zwaardere genre.

Margot Claeys

(v) [Gent, 1982] [margo' klaajs]

"Het is moeilijk te zeggen wanneer iets begon, als het er altijd al geweest is. Dat geldt in mijn leven zeker voor toneel. Het is een passie die groeit en jou nooit meer loslaat. Theater betekent dat je een band opbouwt met de rol die je voorgeschoteld krijgt, dat je een zoektocht in jezelf aanvangt om de mensen mee te nemen in het verhaal dat je speelt. Ik hou ervan om gevoelige snaren te raken. Zoeken naar liedjes, woorden, verhalen, gedachten en akkoorden en alles dan bundelen tot een eigen voorstelling die het publiek weet te appreciëren... Tja, dat werkt verslavend."
Musical, cabaret, theaterwandelingen, toneel pur sang... Margot heeft het allemaal uitgeprobeerd en heeft er nog lang niet genoeg van.
Als lector Drama in het hoger onderwijs en voormalig leerkracht AVV en Drama in het deeltijds kunstonderwijs kan zij rekenen op een stevige portie ervaring!

Niels De Boeck

(m) [Dendermonde, 1987] [niels de boek]

"Bewandel het leven op een creatieve manier. Dat is het motto van mijn ideale leven: een leven vol theater. Toneel geeft je de kans om te kijken, te luisteren, te snuffelen, te observeren en personages te creëren. Niets is heerlijker dan stemmingen, lichaamstaal en verlangens oppikken van de mensen om je heen. Die beelden en sferen zetten je dan weer op weg om in de huid van een personage te kruipen.
Theater betekent voor mij de perfecte manier om je uit te leven. De gedachte dat je via acteren universele gevoelens kunt vertolken, is wonderlijk."
Met de nodige literaire bagage op zijn rug tast Niels de verschillende vormen van theater af: cabaret, poëzie, komisch variététheater en diepzinnige drama's.
Niels is momenteel leraar Expressie en Nederlands in het secundair onderwijs. Voordien gaf hij ook Drama in het deeltijds kunstonderwijs aan volwassenen en kinderen.